Eerste 12 dagen stage bij Twelve

  • door

Mijn eerste 12 dagen van mijn stage zitten er al op, maar ik ben nog niet klaar!

De eerste dag bij Twelve begon met een welkom presentatie door HR en kennismaken met je mede stagairs. Mijn stagebegeleider was nog op vakantie. Maar voordat hij op vakantie was gegaan hadden we gebeld wat ik de eerste week kon gaan doen. Ik kon beginnen met het natuurlijk inlezen wat school allemaal van mij verwacht en met het leren Power BI.

Mijn stage opdracht is namelijk iets compleet anders dan de specialisatie (Software ontwikkeling) waarvoor ik heb gekozen op Avans. De opdracht is namelijk gefocust op Bedrijfsinformatica. Dat was ook een bewuste keuze om te doen. Hierdoor leer ik in de praktijk een hele nieuwe skills aan, die ook later van belang kan zijn wanneer je klaar bent met studeren. Ook al weten we tegenwoordig dat je nooit klaar bent met studeren.

Mijn opdracht is het maken van een manier om data automatisch inzichtelijk voor verschillende stakeholders binnen Twelve. Dit kan abstract klinken maar je kan het ook zien als een dashboard waarin je grafieken laat zien. Dat is het doel van mijn stage.
Maar voordat ik kan beginnen aan het bouwen ervan zijn er nog een aantal andere stappen die ik daarvoor ga doen.

Ik ben begonnen met een analyse op de data die allemaal beschikbaar is ter voorbereiding van de interviews die ik ga afnemen om achter de wensen te komen van de stakeholders. De analyse is ook van belang hoe ik bij de data straks kan vanuit een bepaalde tool.

Als de interviews zijn afgenomen en ik een goed beeld heb wat de stakeholders willen ga ik beginnen met het zoeken naar een product die aan hun wensen kan voldoen. Daarna volgt er nog een ontwerp en een bouw fase waar ik elke 2 weken de stakeholders vraag om feedback om zo te zorgen dat het goed aansluit om hun wensen.

Ik heb er nog veel zin in en op een mooi resultaat!